Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat kost een eenmalige annuleringsverzekering?

Weten wat een kortlopende annuleringsverzekering voor je vakantie kost? Dat is is afhankelijk van de hoogte van de reissom. De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom.

Daarnaast is de gekozen dekking ook van invloed op het percentage wat je betaald. Meestal is dat 5,5%. Een annuleringsverzekering voor een geboekte reis van € 1.000,- kost dan € 55,- Dat is exclusief assurantiebelasting en poliskosten. Inclusief deze kosten, kom je uit op ongeveer € 65,- Maak vrijblijvend een premieberekening, dan zie je de exacte premie.

Ga je vaker op vakantie dan is doorlopende annuleringsverzekering voordeliger (eventueel in combinatie met een reisverzekering).

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering

De premie (kosten) voor een annuleringsverzekering kan hoger uitvallen indien je de dekking wilt uitbreiden. Mogelijke uitbreidingen zijn:

 • Dubbel-Zeker, als je de gehele verzekerde reissom terug wilt ontvangen bij tussentijdse onderbreking van je reis.
 • Dekking voor een samengestelde reis: bijvoorbeeld als ticket en verblijf los van elkaar zijn geboekt.
 • Het verzekeren van een waarnemer, zorgplicht of extra persoon.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Of moet je de reis onderbreken? Dan vergoedt de reisorganisatie meestal niet de hele reissom. Deze verzekering biedt dekking voor het gedeelte dat je niet terugkrijgt, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken.

Een annuleringsverzekering biedt ook dekking tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij vertreksvertraging op de heenreis of door een onvoorziene vertraging van je vliegtuig. Je bent ook verzekerd voor eerder terugkeren naar Nederland bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van jezelf of jouw familieleden, complicaties tijdens de zwangerschap of bijvoorbeeld bij materiële beschadiging van jouw eigendom, huurwoning of het bedrijf waar je werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat je thuis aanwezig bent. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Kies je voor de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór jouw vakantie de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de vakantie afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Sluit ook de reisverzekering af, dan ben je ook verzekerd voor de kosten van je terugreis.

Annulering reisgenoot

Annuleert je reisgenoot zijn reis en wil jij hierdoor niet meer op reis? Dan heb je recht op vergoeding, als de reden voor annulering door je reisgenoot in de voorwaarden van Allianz Global Assistance staat. De vertrek- en terugreisdatum moeten gelijk zijn.

Tips bij het afsluiten van een annuleringsverzekering

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een annuleringsverzekering:

 • Een samengestelde reis moet je meestal apart meeverzekeren. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit aparte onderdelen. Bijvoorbeeld als ticket en verblijf los van elkaar zijn geboekt. Als één van de onderdelen uitvalt, ben je verzekerd voor de annuleringskosten van de overige onderdelen.
 • Je ontvangt tevens een vergoeding bij vertraging (pakketreizen).
 • Met de uitbreiding ‘Dubbel-Zeker’ ontvang je de gehele reissom terug na het afbreken van je reis.
 • Je kunt tegen extra kosten een waarnemer meeverzekeren (neem contact met ons op)

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Bij Reisverzekering-direct.nl kan je zelf eenvoudig een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten van Allianz Global Assistance. Met de vakantie annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking van je vakantie. Heb je zelf je vakantie samengesteld, zoals een vlucht, hotel en huurauto die los van elkaar geboekt zijn? Ook daarvoor ben je verzekerd als je kiest voor de dekking ‘samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van een samengestelde vakantie.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via iDEAL of automatische incasso. Dit is afhankelijk van hoe je de verzekering hebt afgesloten. Je dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.

Premie Annuleringsverzekering

De premie voor een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,5 % van de reissom! Premies Kortlopende annuleringsverzekering:

 • Annuleringsverzekering standaard: 5,5% van de totale reis- en/of huursom.
 • Annulering Volledig: 5,6% van de totale reis- en/of huursom.
 • Dubbel-Zeker: 6% van de totale reis- en/of huursom.

Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Annuleringsverzekering vergeten?

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Geen probleem bij Allianz Global Assistance. Alleen als je een annuleringsverzekering kort voor het vertrek afsluit kan het zijn dat je aanvullende informatie moet verstrekken of dat het niet meer mogelijk is. Kortom, ben je te laat of een annuleringsverzekering vergeten? Neem contact met ons op.

Wat is een ‘waarnemer’?

Een waarnemer of een zaakwaarnemer is iemand uit jouw persoonlijke levenssfeer die niet meereist maar voor jou belangrijk genoeg is om je reisplannen voor te wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die altijd op je huis past. Als er met deze persoon iets gebeurt, dan zijn de kosten van annulering voor vertrek of het eventueel afbreken van je vakantie verzekerd. De naam van deze persoon moet dan bij de verzekeraar bekend zijn.

Huisdieren meeverzekerd

Je huisdier is natuurlijk ook een belangrijk gezinslid. Wanneer er iets vervelends met je huisdier gebeurt, dan ga je niet met een prettig gevoel op vakantie. Allianz Global Assistance begrijpt dat. De annuleringsverzekering die je bij Allianz Global Assistance afsluit is daarom tevens geldig voor je huisdier. Daar hoef je zelfs geen extra premie voor te betalen. Indien je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Voordelen annuleringsverzekering

Een vakantie annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde vakanties en reizen mogelijk.
 • Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af.

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard Annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen en vakanties

Heb je een samengestelde reis geboekt (losse onderdelen zoals een vlucht en hotel). Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties.

Optie 1. : Je reis of vakantie in aangepaste vorm voortzetten: Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor: De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.
Optie 2.:  Volledige annulering van de overige onderdelen van je reis of vakantie: Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Aanvullende dekkingen

Je kan de standaard annuleringsverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen zoals:

 • Extra persoon – Je krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.
 • Zorgplicht– Je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een 2e graads familielid (zorgplicht 1e graads familielid is standaard meeverzekerd).
 • Waarnemer –  Annuleren indien je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e graads).
 • Beroepsmilitairen-risico – Overplaatsing wegen oorlogsdreiging of intrekken verlof.
 • Marine-risico – Overplaatsing, intrekken verlof en zeelieden die niet op tijd in de haven zijn voor verlof.
 • Sportblessure-risico – Het risico van annuleren door sportblessure.
 • Sportblessure-risico familieleden -Het risico van annuleren door sportblessure bij familieleden.

Wil je een aanvullende dekking afsluiten, neem dan contact met ons op.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering